Masaža toplim vulkanskim kamenjem – Hot stones
 

Još od vremena starih Indijanaca snaga iz srži zemlje, oblikovana od komadića lave prirodno izvajanih u rijeci, koristila se u liječenju različitih bolesti tijela i duše. Davno nestala plemena, ostavila su u amanet ljudima posebno poštovanje prema kamenu, kao najstarijem obliku života na planeti Zemlji u stanju dubokog sna.

Masaža toplim vulkanskim kamenjem – hot stones, i u današnje vrijeme neizostavan je sistem regeneracije, rehabilitacije i prevencije zdravlja. Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal zemlje i da u svojoj biti prvenstveno predstavlja energetski tretman. Izuzetan efekat opuštanja i ronjenja duboko u sebe pomaže i ređanje zagrijanog kamenja preko energetskih centara stomaka i grudnog koša.


Apsolutna prirodna ulja (sjemena grožđa, jojobe, badema, avokada, susama itd.) jedina mogu učestvovati u ovoj sesiji. Specifičnost same masaže je u tome što terapeut nauljeno kamenje ne stavlja direktno na tijelo, već prvo zagrije svoje dlanove koje prinosi na kožu pokretima glađenja, priprema je i grije, nakon toga toplim kamenjem masira dublje strukture kože, mišićnih ovojnica, ligamenata i mišićnih grupa.

Energetski potencijal kamena i njegova toplina neće biti dovoljni da tijelo vrate u stanje psihofizičke ravnoteže i opuste ga ukoliko terapeut ne da svoj doprinos mirom i ljubavlju koje nosi u sebi. Hot stones sistem omogućuje bolju razmjenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju.


Da bi se bubrezi oslobodili štetnih, provociranih sadržaja dobijenih filtracijom krvi, nakon tretmana preporučuje se ispijanje pola litre mlake vode, odličnog medijatora toksina i spasitelja ovih važnih organa. Koža zahvalnost odaje svojom blistavošću i glatkošću, zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji i ishrani, kao i pomoći metabolizma kolagena i elastina u njoj. Cirkulacija tijela ubrzava se za šest do osam puta, tako da se svaka ćelija tijela smiješi i odiše zahvalnošću.

Mišići odbacuju neprirodno stanje napetosti i bola prouzrokovanog fibrozitima i nakupljanjem mliječne kiseline. Disanje postaje dublje i opuštenije, stres se anulira: počinje veliko spremanje sebe.

Masaža sa toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se kao spas u slučaju napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti i PMS-a.

 

       

                                             Copyright © Predo
                                              Design by Bajzi